El joc de les vocals

Iniciam la secció de manualitats al nostre blog, en aquest cas amb material DIY.

Es tracta de realitzar una versió personalitzada del clàssic joc de la Oca.

Proposam el joc de les vocals per als/les més petits/es de la casa. És una versió senzilla i econòmica, un recurs didàctic per a afavorir l’aprenentatge de les lletres de manera lúdica i engrescadora.

Els materials necessaris són:

  1. Paper
  2. Llapissos o rotuladors de colors
  3. Gomets, ferratines, etc.. (opcional)

Es tracta de crear un tauler personalitzat, us proposam una opció, en lloc d’ “oques” hem posat gomets, ferratines, dibuixos, però podeu fer volar la vostra inspiració i aportar idees meravelloses. A més, cada vocal té un color per a que es puguin reconèixer millor.

Les instruccions són senzilles: cada participant tira el dau en el seu torn i ha de dir la vocal que hi ha representada i si està en majúscula o en minúscula, si s’equivoca ha de tornar a la casella en la què es trobava, fàcil, no?

Si fos el cas que no tenguis un dau a casa vos proposam dues solucions:

  1. Elaborar el teu propi dau amb aquesta mostra que podeu trobar al següent enllaç https://images.app.goo.gl/JqghKwxq5aY68sJR6
  2. Descarregar una app que simula un dau a qualsevol dispositiu cercant a l’AppStore (Apple) o Google Play (Android).

Com hem dit abans, el joc és personalitzable per a qualsevol edat i/o temàtica. Per exemple:

  • Es pot fer amb instruments musicals dibuixant a cada casella un instrument i s’ha de dir de quin tipus és (corda, percussió o vent) per exemple: guitarra – corda.
  • Un altre exemple seria amb la temàtica d’alimentació, a cada casella dibuixar un aliment ric en un nutrient i s’ha dir de quin tipus de nutrient és (proteïnes, hidrats de carboni, greixos, vitamines), per exemple: pollastre – proteïna.

Ara ja saps com fer el joc, així que: A jugar!!!

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *